Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Andy Schäfer zet comeback door
01-02-2018 00:00:00

Na een jarenlange afwezigheid keerde Andy Schäfer in 2017 terug op de bühne met twee nieuwe singles. Dit jaar maakt de schlagerzanger uit Mannheim zijn comeback compleet met een gloednieuw album, dat wordt voorafgegaan door de single ‘Der Junge mit der Mundharmonika’.

Nieuw album voor Laura Wilde
30-01-2018 00:00:00

‘Es ist nie zu spät’ is de veelzeggende titel van het vijfde album van Laura Wilde, dat onlangs verscheen. De 29-jarige zangeres uit de deelstaat Hessen speelde zich met het voorgaande album ‘Echt’ al aardig in de kijker, mede dankzij de hit ‘Blumen im Asphalt’. Ook van deze nieuwe CD wordt een boel verwacht...

Controverse over ‘boycot’ Nino de Angelo
26-01-2018 00:00:00

In de schlagerwereld is opnieuw ophef ontstaan rond Nino de Angelo. Eerder deze week maakte hij bekend nooit meer schlagers te willen zingen. Radiostation B2 en de website schlager.de gaven daarop aan Nino de Angelo voortaan te boycotten. De website schlagerplanet.com neemt het juist op voor de zanger.

Maite Kelly: ophef over bierdouche
24-01-2018 00:00:00

Is Maite Kelly te ver gegaan? Op sociale media is een discussie gaande naar aanleiding van haar gedrag tijdens een optreden in Bottrop afgelopen vrijdag. De 38-jarige zangeres klom in de plaatselijke schlagerdiscotheek Nina op de bar en gooide vrolijk met bier naar het publiek. Daarbij kregen enkele mensen de volle laag.

Nino de Angelo wil stoppen met Schlager
22-01-2018 00:00:00

Nino de Angelo, bekend van de klassieker ‘Jenseits von Eden’, wil nooit meer schlagers zingen. In een interview met Bild laat de 54-jarige zanger weten dat hij zich geheel wil gaan richten op jazz, in het bijzonder de swing zoals Roger Cicero die bracht. “De schlagerbranche is leugenachtig en onverschillig”, aldus Nino.