Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Familie is belangrijk voor Andrea Berg
17-10-2017 00:00:00

Andrea Berg wordt beschouwd als de schlagerkoningin van Duitsland. Ze viert dit jaar haar 25-jarig artiestenjubileum met het album ‘25 Jahre Abenteuer Leben’ en een spraakmakende tournee. Maar al dit succes was haar nooit ten deel gevallen als ze niet de steun van haar familie had gehad.

Gevoelige nieuwe single voor Stefanie Black
14-10-2017 00:00:00

‘Du bist wie Medizin’, zo heet de nieuwe single van het 19-jarige schlagertalent zangeres Stefanie Black. Het liedje heeft een treurige voorgeschiedenis. De track werd geschreven door Bernd Salina en was oorspronkelijk bedoeld voor zangeres Stefanie Stern. Maar nog voor die het nummer op kon nemen, werd ze ernstig ziek.

Pech voor ‘Amigo’ Karl-Heinz
12-10-2017 00:00:00

Karl-Heinz-Ulrich, de gitarist en tweede stem van het razend populaire schlagerduo Amigos, heeft afgelopen weekend zijn sleutelbeen gebroken. Na een optreden in de Messehalle in het Oostenrijkse plaatsje Wieselburg stapte hij mis op een aluminium loopplank en kwam ongelukkig ten val.

Nieuw album van KLUBBB3 op komst
10-10-2017 00:00:00

Het internationale ‘supertrio’ KLUBBB3 brengt in januari hun derde album uit. Dat maakte hun platenbaas Waltraud ‘Bizzi’ Nießlein bekend in een interview  op de homepage van het legendarische artiestenmanagement Montana Musik. KLUBBB3 is de belangrijkste act van het nog jonge label Unikat Music.

Nieuw album voor Stefan Zauner & Petra Manuela
06-10-2017 00:00:00

Voormalig Münchener Freiheit-zanger Stefan Zauner en zijn vrouw Petra Manuela presenteren vrijdag 6 oktober de nieuwe CD ‘So weit, so gut’. Het gaat om een verzamelalbum met hun beste gezamenlijke werk, aangevuld met vijf gloednieuwe tracks. Voor fans van het duo mogen we dit best een 'must-have' noemen.