Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Oktoberfest populair in Limburg, Brabant en Overijssel
20-09-2017 00:00:00

Limburg is de populairste Oktoberfest provincie van Nederland. Dit concludeert online carnavalswinkel Feestkleding365.nl. De feestkledinggigant verzamelde data rondom het jaarlijks terugkerende volksfeest uit München, dat een aantal jaar geleden overgewaaid is naar Nederland.

Huis van Roberto Blanco op Cuba verwoest
18-09-2017 00:00:00

Orkaan ‘Irma’, die vorige week grote schede aanrichtte in het Caribische gebied, blijkt ook het huis van Roberto Blanco op Cuba verwoest te hebben. De nu 80-jarige schlagerzanger vertelde tegen boulevardkrant Bild dat hij ondanks alles nog van geluk mag spreken...

Henk van Daam kan niet dansen
15-09-2017 00:00:00

‘Zwei linke Schuh’, zo heet de nieuwe single van Henk van Daam. Het nummer is afkomstig van zijn meest recente album ‘Wegen Ihr’, dat in mei verscheen. De schlagerzanger uit Den Bosch, die wij hier te lande natuurlijk kennen als Henk Damen, bezingt deze keer zijn gebrek aan dansvaardigheid...

Goed voorbereid naar het Oktoberfest
13-09-2017 00:00:00

Op de Theresienwiese in München gaat zaterdag 16 september het Oktoberfest weer van start. Twee weken lang staat dit plein in het teken van bier, dirndls, lederhosen en natuurlijk veel muziek. Speciaal voor Nederlandse bezoekers heeft de website ShopAlike.nl een overzichtelijke Oktoberfest Infographic gemaakt!

Helene Fischer: Das Konzert aus dem Kesselhaus
11-09-2017 00:00:00

Helene Fischer is de onbetwiste superster van de hedendaagse Duitse schlager. Ter gelegenheid van de start van haar nieuwe tournee verscheen vrijdag 8 september het dubbelalbum ‘Das Konzert aus dem Kesselhaus’. Het gaat om een registratie van het concert dat de schlagerkoningin in mei gaf in München.