Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Hein Simons in duet met zijn vroegere zelf
18-11-2017 00:00:00

Een van de meest opvallende albums van de laatste tijd werd uitgebracht door Hein Simons. De sympathieke Limburger, die als kind enorme successen vierde, gaat op ‘Heintje und ich’ in duet met zijn vroegere zelf. Oude opnamen worden met de nieuwste studiotechnieken gemixt met nieuw materiaal.

Nino de Angelo weer vrijgezel
15-11-2017 00:00:00

Het leek zo goed te gaan met Nino de Angelo. Na de scheiding van zijn vrouw Larissa had de schlagerster enkele maanden geleden de liefde hervonden bij zangeres Jenny van Bree. Maar nu is de liefde alweer voorbij. De kortstondige affaire heeft voor Jenny nog de meeste gevolgen, want zij scheidde van haar man.

‘Creatieve crisis’ voor Lena Meyer-Landrut
13-11-2017 00:00:00

Zangeres Lena Meyer-Landrut stelt haar nieuwe album, dat nog dit jaar had moeten verschijnen, tot nader order uit. De bijbehorende tournee, die voor februari gepland stond, is verplaatst naar oktober 2018. Lena plaatste op haar facebookpagina een videoboodschap aan haar fans, waarin ze een verklaring geeft voor het uitstel.

Jogl Brunner heeft geen haast
10-11-2017 00:00:00

Jogl Brunner heeft laten weten dat zijn nieuwe album ‘Lebensbilder’ pas op 16 maart volgend jaar uitgebracht zal worden. De plaat is al af, maar de Oostenrijkse zanger kiest ervoor om eerst een lange reis te maken. Het is tekenend voor de manier waarop hij zijn artiestenbestaan de laatste jaren vorm heeft gegeven.

Florian Silbereisen eert Rudi Carrell
09-11-2017 00:00:00

De Duitse omroep ARD laat in een nieuwe televisieserie prominenten aan het woord over hun grote voorbeeld. Op 7 december is het de beurt aan Florian Silbereisen. De bekende presentator en bandlid van KLUBBB3 brengt bij deze gelegenheid een ode aan zijn grote voorbeeld en inspirator: Rudi Carrell.