Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Schlagersterren en hun doorbraakhit
28-08-2017 00:00:00

Sommige artiesten breken door met hun eerste single. Maar meestal stroomt er heel wat water door de Rijn voordat die eerste grote hit een feit is. Het nummer dat het begin vormt van een succesvolle carrière. Hoe kijken de schlagersterren terug op dat ene liedje dat destijds hun leven veranderde?

Anita & Alexandra Hofmann – Hautkontakt
25-08-2017 00:00:00

Anita en Alexandra Hofmann zijn al bijna dertig jaar een vertrouwde naam in de schlagerwereld en groeiden de laatste jaren uit tot een van de meest succesvolle acts van Duitsland. Hun nieuwe album ‘Hautkontakt’ is wederom een mijlpaal, en kan volgens recensenten beschouwd worden als een van hun beste tot nu toe.

Vicky Leandros 65 jaar
23-08-2017 00:00:00

Woensdag 23 augustus viert zangeres Vicky Leandros haar 65ste verjaardag. Ooit gaf deze leeftijd recht op pensioen, maar zelfs als dat nog steeds het geval was geweest valt het te betwijfelen of Vicky zou willen stoppen. Het getal 65 heeft voor haar bovendien een dubbele betekenis, want het is haar doorbraakjaar.

Ross Antony, een Engelsman in Schlagerland
21-08-2017 00:00:00

Zanger Ross Antony staat niet alleen bekend om zijn succesvolle schlagers maar ook om zijn overrompelende persoonlijkheid. Het leverde hem de afgelopen jaren een groot aantal fans op en hij is vaste gast in de best bekeken televisieprogramma’s. Maar hoe kwam deze Brit terecht in de Duitse schlagerscene?

De succesvolste schlagersterren aller tijden
18-08-2017 00:00:00

Er zijn oneindig veel leuke schlagerliedjes. Maar welke artiesten hebben de meeste en de grootste hits gescoord? De website SchlagerPlanet deed een poging om de meest succesvolle schlagerartiesten aller tijden op een rijtje te krijgen. De uitkomst is verrassend, en heeft zelfs een Nederlands tintje!