Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Hoe heten de sterren echt?
04-08-2017 00:00:00

Is Helene Fischer nu een artiestennaam of niet? Omdat deze superster van de schlagerwereld in Rusland geboren is, deden al enkele jaren geruchten de ronde dat Helene eigenlijk Jelena Petrovna heet. In het tv-programma ‘Meylensteine’ onthulde de populaire zangeres onlangs haar echte naam...

Instrumentalisten in schlagerland
02-08-2017 00:00:00

Het belangrijkste instrument van een schlagerster is natuurlijk zijn of haar stem. Maar er zijn ook heel wat schlagersterren die daarnaast nog een muziekinstrument beheersen. Soms is dat zelfs een belangrijk onderdeel van hun geluid en imago. We zetten een aantal van deze muzikanten voor je op een rijtje.

Politiek geëngageerde schlagersterren
31-07-2017 00:00:00

De combinatie van schlager en politiek is geen voor de hand liggende keuze. Toch zijn enkele schlagersterren naast hun artistieke carrière ook op sociaal gebied en zelfs in de echte politiek actief. Wij zetten een aantal van deze geëngageerde sterren voor je op een rijtje.

Nieuw album van Amigos: 'Zauberland'
28-07-2017 00:00:00

Vrijdag 28 juli is het nieuwe album ‘Zauberland’ van het succesvolle Zwitserse schlagerduo Amigos uitgekomen. In zestien prachtige nieuwe tracks brengen Karl-Heinz en Bernd Ulrich een muzikale ode aan het leven, aan de hand van teksten over moed, veranderingen, wensen en dromen.

Stefanie Hertel – ‘Freunde für’s Leben’
26-07-2017 00:00:00

Het nieuwe album ‘Freunde für’s Leben’ van Stefanie Hertel, dat vrijdag 21 juli verscheen, bevat duetten met bevriende musici. De goedlachse zangeres en tv-presentatrice zingt samen met o.a. Norman Langen, Markus, Anita en Alexandra Hofmann en countryband Truck Stop.