Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Echtgenote van Andreas Martin vermist
11-07-2017 00:00:00

Dinsdag 11 juli werd bekend dat de echtgenote van schlagerzanger Andreas Martin al enkele weken wordt vermist. Nu wordt het publiek om hulp gevraagd. Juliane Martin-Krause werd voor het laatst gezien op donderdag 15 juni, toen zij haar huis in Neunkirchen-Seelscheid (bij Keulen) te voet heeft verlaten.

Calimeros presenteren nieuw hitalbum
07-07-2017 00:00:00

Vrijdag 7 juli verscheen Aloha, het gloednieuwe hitalbum van de Zwitserse succesformatie Calimeros. De verwachtingen voor deze nieuwe plaat waren hooggespannen, want de drie rasmuzikanten behoren volgens velen tot de absolute top van de schlagerwereld...

Stefanie Hertel bijt van zich af
06-07-2017 00:00:00

Het Duitse televisiepubliek kent Stefanie Hertel als de goedlachse presentatrice van populaire televisieprogramma’s, waaronder 'Die große Show der Stars'. Daarin trakteert ze haar publiek op schlagers, Volkstümliche Musik en veel vrolijkheid. Maar Stefanie blijkt ook van zich af te kunnen bijten...

Chris Roberts overleden
04-07-2017 00:00:00

Maandag 3 juli is bekend geworden dat schlagerzanger en acteur Chris Roberts op 73-jarige leeftijd is overleden. Roberts leed aan kanker en stierf in een kliniek in Berlijn in bijzijn van zijn kinderen. Het trieste nieuws kwam als een complete verrassing, vrijwel niemand was ervan op de hoogte dat de zanger ernstig ziek was.

Roland Kaiser presenteert DVD ‘Grenzenlos’
30-06-2017 00:00:00

Begin mei verzorgde Roland Kaiser een drietal zeer bijzondere optredens in het Kulturpalast in Dresden. Begeleid door de Dresdner Philharmonie en Koor bracht hij orkestrale versies ten gehore van de grootste hits uit zijn repertoire. Deze unieke show is nu verschenen op DVD en Blu-Ray.