Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Ongeëvenaarde Schlager-Duo’s
01-09-2017 00:00:00

Samen sta je sterker. Er zijn heel wat artiesten die onder dat motto werken, en daarom nooit alleen voor het voetlicht staan. Maar dan moet je wel een geschikte muzikale partner hebben, en het is niet iedereen gegeven om zo iemand te vinden. Wij zetten een aantal van de meest succesvolle schlagerduo’s voor je op een rij.

Nino de Angelo is weer verliefd
30-08-2017 00:00:00

Na de pijnlijke scheiding van zijn vrouw Larissa heeft schlagerster Nino de Angelo onverwacht de liefde hervonden in de armen van zijn nieuwe partner Jenny van Bree. De twee verliefden delen bovendien nog een andere passie, want ook Jenny is zangeres en actief in het schlagergenre.

Schlagersterren en hun doorbraakhit
28-08-2017 00:00:00

Sommige artiesten breken door met hun eerste single. Maar meestal stroomt er heel wat water door de Rijn voordat die eerste grote hit een feit is. Het nummer dat het begin vormt van een succesvolle carrière. Hoe kijken de schlagersterren terug op dat ene liedje dat destijds hun leven veranderde?

Anita & Alexandra Hofmann – Hautkontakt
25-08-2017 00:00:00

Anita en Alexandra Hofmann zijn al bijna dertig jaar een vertrouwde naam in de schlagerwereld en groeiden de laatste jaren uit tot een van de meest succesvolle acts van Duitsland. Hun nieuwe album ‘Hautkontakt’ is wederom een mijlpaal, en kan volgens recensenten beschouwd worden als een van hun beste tot nu toe.

Vicky Leandros 65 jaar
23-08-2017 00:00:00

Woensdag 23 augustus viert zangeres Vicky Leandros haar 65ste verjaardag. Ooit gaf deze leeftijd recht op pensioen, maar zelfs als dat nog steeds het geval was geweest valt het te betwijfelen of Vicky zou willen stoppen. Het getal 65 heeft voor haar bovendien een dubbele betekenis, want het is haar doorbraakjaar.