Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Ross Antony, een Engelsman in Schlagerland
21-08-2017 00:00:00

Zanger Ross Antony staat niet alleen bekend om zijn succesvolle schlagers maar ook om zijn overrompelende persoonlijkheid. Het leverde hem de afgelopen jaren een groot aantal fans op en hij is vaste gast in de best bekeken televisieprogramma’s. Maar hoe kwam deze Brit terecht in de Duitse schlagerscene?

De succesvolste schlagersterren aller tijden
18-08-2017 00:00:00

Er zijn oneindig veel leuke schlagerliedjes. Maar welke artiesten hebben de meeste en de grootste hits gescoord? De website SchlagerPlanet deed een poging om de meest succesvolle schlagerartiesten aller tijden op een rijtje te krijgen. De uitkomst is verrassend, en heeft zelfs een Nederlands tintje!

Ken je deze tien Schlager-feiten?
16-08-2017 00:00:00

Schlager lijkt populairder te zijn dan ooit. Maar wat valt onder schlager en wat niet? Is het wel een muziekstijl, of slechts een verzamelnaam voor Duitstalige muziek? En welk marktaandeel neemt schlager in? Wij hebben tien feiten voor je op een rij gezet!

Jörn Schlönvoigt - Tausend Wunder
13-08-2017 00:00:00

Hij speelt al dertien jaar de rol van Philip Höfer in de televisiesoap ‘Gute Zeiten, schlechte Zeiten’, maar ook als zanger staat Jörn Schlönvoigt zijn mannetje. De 30-jarige acteur uit Berlijn presenteerde vrijdag 11 augustus zijn nieuwe album ‘Tausend Wunder’, waarop hij zich geheel toelegt op het schlagergenre.

Olaf der Flipper – Daumen hoch
11-08-2017 00:00:00

De Duitse schlagerzanger Olaf der Flipper heeft in zijn lange carrière alles wel zo'n beetje meegemaakt. Maar deze rasartiest weet nog lang niet van ophouden. Dat wordt nog maar eens onderstreept met zijn nieuwe album ‘Daumen hoch’, waarop deze meester van de Duitse party-schlager zich van zijn beste kant laat horen.