Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Schlagersterren en hun handelsmerk
09-08-2017 00:00:00

Het is een van de bekendste foefjes uit de artiestenwereld: kies een handelsmerk waar de mensen je aan kunnen herkennen. Dat kan een bepaalde kledingstijl zijn, een opvallend kapsel, een hoofddeksel, accessoire of mascotte. Ook de schlagersterren laten zich op dit vlak niet onbetuigd.

Strijd om erfenis Udo Jürgens nog niet ten einde
07-08-2017 00:00:00

Het is alweer meer dan tweeënhalf jaar geleden dat Udo Jürgens ons ontviel. De grote schlagerzanger en componist overleed in december 2014 in Zwitserland. Maar terwijl de meester al lang een passende laatste rustplaats heeft gekregen, gaat de onverkwikkelijke strijd om zijn erfenis nog steeds door.

Hoe heten de sterren echt?
04-08-2017 00:00:00

Is Helene Fischer nu een artiestennaam of niet? Omdat deze superster van de schlagerwereld in Rusland geboren is, deden al enkele jaren geruchten de ronde dat Helene eigenlijk Jelena Petrovna heet. In het tv-programma ‘Meylensteine’ onthulde de populaire zangeres onlangs haar echte naam...

Instrumentalisten in schlagerland
02-08-2017 00:00:00

Het belangrijkste instrument van een schlagerster is natuurlijk zijn of haar stem. Maar er zijn ook heel wat schlagersterren die daarnaast nog een muziekinstrument beheersen. Soms is dat zelfs een belangrijk onderdeel van hun geluid en imago. We zetten een aantal van deze muzikanten voor je op een rijtje.

Politiek geëngageerde schlagersterren
31-07-2017 00:00:00

De combinatie van schlager en politiek is geen voor de hand liggende keuze. Toch zijn enkele schlagersterren naast hun artistieke carrière ook op sociaal gebied en zelfs in de echte politiek actief. Wij zetten een aantal van deze geëngageerde sterren voor je op een rijtje.