Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Chris Roberts overleden
04-07-2017 00:00:00

Maandag 3 juli is bekend geworden dat schlagerzanger en acteur Chris Roberts op 73-jarige leeftijd is overleden. Roberts leed aan kanker en stierf in een kliniek in Berlijn in bijzijn van zijn kinderen. Het trieste nieuws kwam als een complete verrassing, vrijwel niemand was ervan op de hoogte dat de zanger ernstig ziek was.

Roland Kaiser presenteert DVD ‘Grenzenlos’
30-06-2017 00:00:00

Begin mei verzorgde Roland Kaiser een drietal zeer bijzondere optredens in het Kulturpalast in Dresden. Begeleid door de Dresdner Philharmonie en Koor bracht hij orkestrale versies ten gehore van de grootste hits uit zijn repertoire. Deze unieke show is nu verschenen op DVD en Blu-Ray.

Oonagh zwanger: herfsttournee uitgesteld
29-06-2017 00:00:00

Zangeres Oonagh is zwanger van haar eerste kind, zo maakte ze deze week bekend op haar Facebookpagina. De bevalling zal naar verwachting eind dit jaar plaatsvinden, wat voor Oonagh reden is om haar herfsttournee te verplaatsen naar april 2018. Reeds verkochte tickets blijven geldig voor volgend jaar.

Semino Rossi weet Maite Kelly te ontroeren
26-06-2017 00:00:00

Zangeres Maite Kelly viert tegenwoordig het ene succes na het andere. Het is dan ook niet zo gek dat Semino Rossi gretig toehapte toen ze hem aanbood een liedje te schrijven voor zijn nieuwe album ‘Ein Teil von mir’. Het resultaat mag er zijn, want toen Maite de versie van Semino hoorde was ze tot tranen geroerd…

Gunter Gabriel overleden
23-06-2017 00:00:00

Country- en schlagerlegende Gunter Gabriel is donderdag 22 juni overleden in een ziekenhuis in Hannover, zo heeft zijn management bekend gemaakt. De zanger, bekend om zijn losbandige levensstijl, bezweek aan de gevolgen van een valpartij op een stenen trap eerder deze maand.