Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nieuwe DVD van Helene Fischer
27-04-2018 00:00:00

De populariteit van Helene Fischer lijkt geen grenzen te kennen. Ook in Nederland groeit haar schare fans, dat bleek toen de kaarten voor haar concert in de Arnhemse GelreDome in september in een mum van tijd waren uitverkocht. Vrijdag 27 april verscheen een DVD van het eerste gedeelte van de stadiontour.

Heino gaat op afscheidstournee
26-04-2018 00:00:00

Na meer dan vijftig jaar op de bühne heeft schlagericoon Heino besloten definitief een punt achter zijn carrière te zetten. In het voorjaar van 2019 gaat hij op afscheidstournee, waarbij hij ook Nederland zal aandoen. Maar daar blijft het niet bij, want Heino werkt momenteel in de studio aan een laatste album.

Vanessa Mai ernstig geblesseerd
23-04-2018 00:00:00

De vele fans van Vanessa Mai zijn afgelopen weekend flink geschrokken toen bekend werd dat de schlagerprinses zaterdag een ernstig ongeluk heeft gehad. Tijdens de repetities voor haar optreden in Rostock kwam Vanessa ongelukkig ten val en heeft ze enkele ruggenwervels ernstig geblesseerd.

Charly Brunner geeft zijn Echo niet terug
20-04-2018 00:00:00

De Duitse muziekwereld was de afgelopen week flink in beroering door een schandaal bij de uitreiking van de Echo muziekprijzen. Een aantal artiesten heeft zijn onderscheiding teruggegeven uit protest tegen de Echo voor de omstreden rappers Kollegah en Farid Bang. Charly Brunner zal zijn Echo echter zeker niet teruggeven.

Jörg Bausch begint Schlager-denktank
18-04-2018 00:00:00

Jörg Bausch gaat bij het plannen van zijn carrière niet over één nacht ijs. De schlagerzanger uit het Ruhrgebied heeft de allereerste Schlager-denktank opgericht. Een zorgvuldig samengesteld team van specialisten uit de muziekwereld gaat nadenken over nieuwe mogelijkheden om het schlagergenre verder te ontwikkelen.