Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Wolfgang Petry niet naar première
22-02-2018 00:00:00

Zondag 25 februari vindt in Duisburg de grote galapremière plaats van de musical 'Wahnsinn!’, waarin de muziek van Wolfgang Petry centraal staat. Schlagersterren als Heino, Florian Silbereisen, Jürgen Drews en Wolfgangs zoon Achim Petry maken daarbij hun opwachting. Grote afwezige echter is ‘Wolle’ zelf...

Ben Zucker is weer aan het schrijven
20-02-2018 00:00:00

Vlak na het beëindigen van zijn eerste grote tournee door Duitsland is Ben Zucker alweer in de pen geklommen om materiaal te schrijven voor een nieuw album. De 34-jarige nieuwkomer in de schlagerwereld gaf op 5 februari zijn laatste concert, maar zal in april alweer op tournee gaan als voorprogramma van KLUBBB3.

Veronika Fischer presenteert ‘Woher – Wohin’
16-02-2018 00:00:00

Sommige namen in de Duitse muziekwereld spreken voor zich, en Veronika Fischer is daar een goed voorbeeld van. In de jaren zeventig was ze een van de bekendste zangeressen van de DDR, volgens sommigen zelfs de beste. Nu presenteert Veronika Fischer haar nieuwe album ‘Woher – Wohin’, waarvan veel verwacht wordt.

Marlen Billii in duet met Thomas Eder
14-02-2018 00:00:00

De extravagante zangeres Marlen Billii heeft Valentijnsdag aangegrepen om haar nieuwe single te presenteren. Het gaat dan ook om een romantische aangelegenheid: het is haar eerste duet met haar levenspartner, muzikant Thomas Eder. Hij is tevens de schrijver van de song, die ‘Wenn olle schlofn‘ heet.

Helene Fischer geveld door keelinfectie
12-02-2018 00:00:00

De fans die de afgelopen week Helene Fischer live in actie hoopte te zien in Berlijn hadden pech: vanwege een ernstige keelinfectie heeft hun idool alle concerten in de Mercedes Benz-Arena af moeten zeggen. De razend populaire zangeres geeft via Facebook aan het vreselijk te vinden om haar fans teleur te moeten stellen...