Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nieuw album voor Henk van Daam
26-05-2017 00:00:00

Enkele jaren geleden besloot Henk Damen om in de Duitse schlagerwereld actief te worden. De volkszanger uit Den Bosch nam de artiestennaam Henk van Daam aan en waagde de sprong over de grens. Vrijdag 26 mei verschijnt in Duitsland én Nederland zijn nieuwe album, waar veel van wordt verwacht.

DJ Ötzi gaat op pelgrimstocht
24-05-2017 00:00:00

De Oostenrijkse zanger Gerry Friedle, beter bekend als DJ Ötzi, is vandaag vertrokken voor een voettocht van een maand naar Santiago de Compostela. Deze stad in het noordwesten van Spanje is al sinds de elfde eeuw een bekend pelgrimsoord, en DJ Ötzi droomde er al jaren van om de tocht te maken.

Hansi Hinterseer stelt sprookjesboek samen
23-05-2017 00:00:00

Hansi Hinterseer laat zich kennen als een echte familieman door binnenkort een eigen sprookjesboek uit te brengen. De aimabele Oostenrijkse schlagerzanger is vorig jaar opa geworden, en Hansi geeft aan dat hij sprookjes een prachtige manier vindt om kinderen samen te brengen met hun ouders en grootouders.

Maria Voskania tekent bij nieuw management
19-05-2017 00:00:00

Er is nieuws rond schlagerzangeres Maria Voskania: de finaliste van ‘Deutschland sucht den Superstar 2017’ heeft deze week getekend bij een nieuw managementbureau, zo bericht de website schlager.de. Maria staat nu onder contract bij manager Uwe Kanthak, bekend van topartiesten als Helene Fischer.

Helene Fischer wijdt twee songs aan Florian
18-05-2017 00:00:00

Afgelopen vrijdag verscheen het langverwachte nieuwe album van Helene Fischer, simpelweg ‘Helene Fischer’ getiteld. Haar fans mogen tevreden zijn, want hun geduld is beloond met een dubbelalbum vol nieuwe tracks. Maar wie ook niet ontevreden mag zijn, is haar vriend Florian Silbereisen...