Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nino de Angelo terug in de spotlights
16-02-2017 00:00:00

Zanger en songwriter Nino de Angelo keert terug in de spotlights met het nieuwe en doorleefde album ‘Liebe für immer’. De schlagerzanger met Italiaanse roots klinkt sterker dan ooit, en de verwachting is dan ook dat deze plaat het begin is van een geslaagde comeback.

Beatrice Egli presenteert nieuwe single
13-02-2017 00:00:00

‘Federleicht’, zo heet de nieuwe single van Beatrice Egli. Het nummer is afkomstig van de fan-editie van haar album ‘Kick im Augenblick’, waarmee de Zwitserse zangeres het afgelopen jaar hoge ogen gooide. ‘Federleicht’ is wat dat betreft echter zeker geen mosterd na de maaltijd...

Tanja Lasch presenteert 'Herzkino'
11-02-2017 00:00:00

Op vrijdag 10 februari verscheen ‘Herzkino’, het nieuwe album van zangeres Tanja Lasch. Samen met de bekende producer Stefan Pössnicker maakte ze een zeer persoonlijke plaat, met teksten die gevoelige onderwerpen en zelfs taboes niet uit de weg gaan. Zo kruipt ze in de huid van een vrouw die vreemd is gegaan...

Mike van Hyke – de zingende kapper
09-02-2017 00:00:00

Als Mike van Hyke is een van de opkomende schlagerartiesten van dit moment. Met zijn jonge en modieuze uiterlijk wekt hij de indruk van een popartiest, waarmee hij laat zien hoe Schlager zich vernieuwt en verjongt. Mike heeft nog niet volledig de stap naar de bühne gemaakt: door de week is hij werkzaam als kapper!

Stefan Mross slachtoffer van hackers
06-02-2017 00:00:00

In de schlagerwereld ontstond afgelopen weekend grote ophef toen Stefan Mross via een facebookpost op zijn website bekendmaakte dat hij zijn carrière in 2018 zal beëindigen. Zondag kwam Stefan met de mededeling dat er niets klopt van het verhaal: hij is het slachtoffer geworden van een hackersaanval.