Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Michelle gaat weer op tournee
23-01-2017 00:00:00

Al meer dan twintig jaar hoort Michelle tot de meest populaire artiesten in de schlagerwereld. En dat mag gerust bijzonder genoemd worden, want haar carrière kende tal van persoonlijke ups en downs. De laatste jaren echter hebben haar bijzonder veel gebracht. Vanaf februari gaat Michelle weer op tournee.

Helene Fischer als studieobject
18-01-2017 00:00:00

Helene Fischer is dé Schlagerster van dit moment, met miljoenen fans die idolaat zijn van haar uitstraling en spectaculaire optredens. Bij haar concerten zijn alle generaties vertegenwoordigd en haar albums breken verkooprecords. Deze sterrenstatus trekt nu zelfs de aandacht van de wetenschap...

Het doek omhoog voor Sarah Schiffer!
17-01-2017 00:00:00

Vrijdag 13 januari verscheen ‘Freier Fall’, het debuutalbum van Sarah Schiffer. Binnen de schlagerwereld werd al reikhalzend uitgezien naar haar eerste CD. De eerste single ‘Nur eine Nacht’, die afgelopen zomer verscheen, liet namelijk zien dat we te maken hebben met een van de grote nieuwe talenten van dit moment.
 

Marc Pircher: ‘Warum gerade ich’
13-01-2017 00:00:00

De Oostenrijkse muzikant Marc Pircher viert in 2017 zijn 25-jarig artiestenjubileum. Maar tijd om terug te blikken is er nauwelijks. Aan het begin van dit jubileumjaar trakteert de energieke accordeonspeler uit het Zillertal zijn fans daarom niet op een ‘Best of’ maar op een gloednieuw album: ‘Warum gerade ich’.

Costa Cordalis nog zeer vitaal
11-01-2017 00:00:00

Wat zijn geheim is, wil hij niet verklappen, maar Costa Cordalis oogt nog altijd jeugdig en is klaarblijkelijk zo fit als een hoentje. Op een foto die hij onlangs op zijn facebookpagina plaatste, is de nu 72-jarige schlagerzanger te zien met zijn nieuwste speeltje: een ATB-fiets voor het ruigere ‘off the road’ werk.