Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Mickie Krause viert jubileum
09-02-2018 00:00:00

De Duitse feestzanger Mickie Krause vierde onlangs zijn twintigjarig artiestenjubileum met een speciaal concert. Dat dit plaatsvond op Mallorca mag geen verrassing heten, want Mickie is al jaren vast onderdeel van het ‘Ballermann’ circuit. Het jubileum werd opgesierd met gastoptredens van Jürgen Drews en Anna-Maria Zimmermann.

Nieuw album Matthias Reim op komst
07-02-2018 00:00:00

Goed nieuws voor de fans van Matthias Reim, want eind maart zal zijn nieuwe album ‘Meteor’ verschijnen. Er wordt veel verwacht van deze plaat, waarop de 60-jarige veteraan naar verluidt terugblikt op zijn turbulente leven en carrière. Zoals in ‘Verdammt nochmal gelebt’, dat kan worden beschouwd als zijn persoonlijke ‘My Way’.

Nieuwe single voor Anni Perka
05-02-2018 00:00:00

Nadat ze in december nog van zich liet horen met het zoetgevooisde kerstnummer ‘Die Welt steht still’, komt Anni Perka in januari echt uit de startblokken. De nieuwe single ‘Dafür lebe ich’ is een heel ander verhaal dan de kerstplaat. Samen met producent Matthias Hass nam Anni een uiterst energiek nummer op...

Andy Schäfer zet comeback door
01-02-2018 00:00:00

Na een jarenlange afwezigheid keerde Andy Schäfer in 2017 terug op de bühne met twee nieuwe singles. Dit jaar maakt de schlagerzanger uit Mannheim zijn comeback compleet met een gloednieuw album, dat wordt voorafgegaan door de single ‘Der Junge mit der Mundharmonika’.

Nieuw album voor Laura Wilde
30-01-2018 00:00:00

‘Es ist nie zu spät’ is de veelzeggende titel van het vijfde album van Laura Wilde, dat onlangs verscheen. De 29-jarige zangeres uit de deelstaat Hessen speelde zich met het voorgaande album ‘Echt’ al aardig in de kijker, mede dankzij de hit ‘Blumen im Asphalt’. Ook van deze nieuwe CD wordt een boel verwacht...