Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Anna Carina Woitschack presenteert vierde album
16-04-2018 00:00:00

Deze week verscheen 'Liebe passiert', het nieuwe album van Anna Carina Woitschack. De 25-jarige zangeres werkte deze keer samen met topproducer Benjamin Brümmer. Het resultaat mag er zijn, want dit mag beschouwd worden als het meest frisse en vooral dansbare album van Anna-Carina tot nu toe.

Die Vaiolets - Wieder blüh'n die Alpenrosen
13-04-2018 00:00:00

Al meer dan veertig jaar zijn Die Vaiolets een begrip in de wereld van de volkstümliche muziek. De formatie uit de Italiaanse regio Zuid-Tirol is een graag geziene gast in tv-programma’s als Musikantenstadl en bij grote muziekfestivals. Op hun nieuwe album laten ze horen dat hun muziek nog vele jaren mee kan.

Metallica op de schlagertoer
12-04-2018 00:00:00

Hardrockband Metallica zorgde onlangs tijdens hun concert in Stuttgart voor een verrassing door onverwacht over te schakelen op onvervalste schlagermuziek. Bassist Robert Trujillo en gitarist Kirk Hammett brachten een geïmproviseerde versie ten gehore van de klassieker ‘Marmor, Stein und Eisen bricht’.

Inschrijving Schlager-Trophy 2018 geopend
09-04-2018 00:00:00

Om nieuwe schlagertalenten een springplank te gunnen, wordt dit jaar voor alweer de vijfde keer Die Schlager-Trophy georganiseerd. Bij deze televisietalentenjacht, die ook bij SchlagerTV te zien zal zijn, stellen de kandidaten zich in vier voorronden voor aan het publiek. De inschrijving is inmiddels geopend.

Christina May – ‘Verstrahlt vor Glück’
06-04-2018 00:00:00

n de categorie ‘schlagertalent om in de gaten te houden’ verscheen vrijdag 6 april een opvallende single van Christina May. Met gepaste trots presenteerde ze ‘Verstrahlt vor Glück’, een prettig in het gehoor liggende popschlager met voldoende potentieel om een hit te worden.