Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

‘Merci, Udo!’ is meer dan alleen een Best Of
26-11-2016 00:00:00

Het is bijna twee jaar geleden dat Udo Jürgens overleed, maar zelfs nu weet de legendarische zanger zijn trouwe fans nog te verrassen: vrijdag 25 november verscheen van hem een nieuwe CD. Op ‘Merci, Udo!’ staan de mooiste en succesvolste liedjes die hij in zijn 54-jarige carrière ten gehore heeft gebracht.

Kerst met Helene Fischer
22-11-2016 00:00:00

Eind vorig jaar behaalde schlagerster Helene Fischer de eerste plaats van de hitlijsten met het album ‘Weihnachten’, met daarop zowel Duitse als internationale kerst- en adventsliederen. Vorige week verscheen een nieuwe ‘Deluxe-Edition’ van ‘Weihnachten’, inclusief acht niet eerder uitgebrachte kerstsongs.

Marlen Billii mengt Schlager met House
16-11-2016 00:00:00

Ze begon als achtergrondzangeres bij 'Volksrock'n'Roller' Andreas Gabalier, maar inmiddels heeft Marlen Billii zichzelf als soloartiest ook aardig in de kijker weten te spelen. Het is dan ook niet eenvoudig om de Oostenrijkse over het hoofd te zien, met haar felgekleurde outfits en uitgesproken kapsels...

Emotioneel duet voor Achim en Anna-Maria
14-11-2016 00:00:00

Een van de mooiste liedjes die het afgelopen jaar werden uitgebracht is het nummer ‘Tinte’ in de uitvoering van Achim Petry en Anna-Maria Zimmermann. Het nummer werd voor het eerst op plaat gezet door Achims vader Wolfgang Petry, die in 2014 zijn comeback vierde met onder meer dit duet met zijn zoon.

Helene Fischer verwijderd van Facebook
10-11-2016 00:00:00

De Duitse acteur Florian David Fitz baarde deze week opzien met een filmpje dat hij op Facebook postte. Daarin is te zien hoe hij per privéjet naar de uitreiking van de Goldene Henne in Leipzig reist, in het gezelschap van niemand minder dan Helene Fischer! Pikant is echter dat de video een tijdje van Facebook is geweerd...