Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nieuw album van Steirerbluat gaat diep
27-01-2017 00:00:00

‘Bis tief ins Tal’ heet het nieuwe album van de Oostenrijkse formatie Steirerbluat, dat vrijdag 27 januari werd gepresenteerd. Het is een bijzonder album geworden, waarvoor de band zich liet inspireren door uiterst persoonlijke gebeurtenissen. Frontman Christian Hütter zingt over emotionele zaken als familietragedies en verloren liefdes.

Alex Parker brengt ode aan Udo Jürgens
25-01-2017 00:00:00

De uit de deelstaat Niedersachsen afkomstige pianist en zanger Alex Parker werd ooit ontdekt door onze eigen Linda de Mol, in de tijd dat ze Duitse tv-programma’s presenteerde. Zijn talent blijkt nu andermaal in een grote show waarin hij een ode brengt aan schlagerster Udo Jürgens, die eind 2014 overleed.

Michelle gaat weer op tournee
23-01-2017 00:00:00

Al meer dan twintig jaar hoort Michelle tot de meest populaire artiesten in de schlagerwereld. En dat mag gerust bijzonder genoemd worden, want haar carrière kende tal van persoonlijke ups en downs. De laatste jaren echter hebben haar bijzonder veel gebracht. Vanaf februari gaat Michelle weer op tournee.

Helene Fischer als studieobject
18-01-2017 00:00:00

Helene Fischer is dé Schlagerster van dit moment, met miljoenen fans die idolaat zijn van haar uitstraling en spectaculaire optredens. Bij haar concerten zijn alle generaties vertegenwoordigd en haar albums breken verkooprecords. Deze sterrenstatus trekt nu zelfs de aandacht van de wetenschap...

Het doek omhoog voor Sarah Schiffer!
17-01-2017 00:00:00

Vrijdag 13 januari verscheen ‘Freier Fall’, het debuutalbum van Sarah Schiffer. Binnen de schlagerwereld werd al reikhalzend uitgezien naar haar eerste CD. De eerste single ‘Nur eine Nacht’, die afgelopen zomer verscheen, liet namelijk zien dat we te maken hebben met een van de grote nieuwe talenten van dit moment.