Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nieuw album en tournee voor KLUBBB3
30-11-2016 00:00:00

In januari van dit jaar werd de schlagerwereld aangenaam verrast door de band KLUBBB3, bestaande uit de Duitse zanger en presentator Florian Silbereisen, de Vlaamse zanger Christoff de Bolle en onze eigen Jan Smit. Nu komt het logische vervolg: een tweede album en de allereerste tournee van KLUBBB3!

Pures Glück presenteert ‘Total verrückt’
28-11-2016 00:00:00

Pures Glück is bezig aan een gestage opmars in de Duitse discotheken. Nu presenteert het feestduo hun nieuwe single, die de titel ‘Total verrückt’ heeft meegekregen. Dat lijkt te suggereren dat Christian en Ralf helemaal gek zijn geworden, maar dat is zeker niet het geval...

‘Merci, Udo!’ is meer dan alleen een Best Of
26-11-2016 00:00:00

Het is bijna twee jaar geleden dat Udo Jürgens overleed, maar zelfs nu weet de legendarische zanger zijn trouwe fans nog te verrassen: vrijdag 25 november verscheen van hem een nieuwe CD. Op ‘Merci, Udo!’ staan de mooiste en succesvolste liedjes die hij in zijn 54-jarige carrière ten gehore heeft gebracht.

Kerst met Helene Fischer
22-11-2016 00:00:00

Eind vorig jaar behaalde schlagerster Helene Fischer de eerste plaats van de hitlijsten met het album ‘Weihnachten’, met daarop zowel Duitse als internationale kerst- en adventsliederen. Vorige week verscheen een nieuwe ‘Deluxe-Edition’ van ‘Weihnachten’, inclusief acht niet eerder uitgebrachte kerstsongs.

Marlen Billii mengt Schlager met House
16-11-2016 00:00:00

Ze begon als achtergrondzangeres bij 'Volksrock'n'Roller' Andreas Gabalier, maar inmiddels heeft Marlen Billii zichzelf als soloartiest ook aardig in de kijker weten te spelen. Het is dan ook niet eenvoudig om de Oostenrijkse over het hoofd te zien, met haar felgekleurde outfits en uitgesproken kapsels...