Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Emotioneel duet voor Achim en Anna-Maria
14-11-2016 00:00:00

Een van de mooiste liedjes die het afgelopen jaar werden uitgebracht is het nummer ‘Tinte’ in de uitvoering van Achim Petry en Anna-Maria Zimmermann. Het nummer werd voor het eerst op plaat gezet door Achims vader Wolfgang Petry, die in 2014 zijn comeback vierde met onder meer dit duet met zijn zoon.

Helene Fischer verwijderd van Facebook
10-11-2016 00:00:00

De Duitse acteur Florian David Fitz baarde deze week opzien met een filmpje dat hij op Facebook postte. Daarin is te zien hoe hij per privéjet naar de uitreiking van de Goldene Henne in Leipzig reist, in het gezelschap van niemand minder dan Helene Fischer! Pikant is echter dat de video een tijdje van Facebook is geweerd...

SchlagerTV op 3 bij verkiezing ‘Beste digitale zender’
08-11-2016 00:00:00

Directie en medewerkers van SchlagerTV zijn in een juichstemming. Dinsdag 8 november werd bekendgemaakt dat SchlagerTV op de derde plek is geëindigd bij de verkiezing van de 'Beste digitale zender' van televisiegids Totaal TV, direct na zusterzender TV Oranje die een eervolle tweede plek in de wacht heeft gesleept.

Michael Hirte presenteert kerstalbum
07-11-2016 00:00:00

Mondharmonicaspeler Michael Hirte laat dezer dagen een geheel andere kant van zichzelf zien. De sympathieke muzikant, die zich mag verheugen in een enorme populariteit sinds hij in 2008 doorbrak bij het televisieprogramma Das Supertalent, presenteerde afgelopen vrijdag een heus kerstalbum.

Hertel & Hofmann geven advies over mannen
04-11-2016 00:00:00

‘Männerversteher‘ is de veelzeggende titel van het nieuwe album van het damestrio Hertel & Hofmann. Op dit album staan ook veel songs die ze eerder al solo uit hebben gebracht, maar door er een overkoepelend thema en drie nieuwe nummers aan toe te voegen spelen ze zich op dit moment aardig in de kijker in schlagerland.