Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nieuw album Hansi Hinterseer op komst
20-08-2016 00:00:00

Goed nieuws voor de vele fans van Hansi Hinterseer, want op 14 oktober presenteert de blonde Volksmusik-ster zijn nieuwe album ‘Bergsinfonie’. Op vrijdag 19 augustus verscheen als voorloper het titelnummer van dit album op single. Daarop is de inmiddels 62-jarige Oostenrijker te horen zoals we hem kennen...

Amigos zetten zich in tegen kindermishandeling
17-08-2016 00:00:00

Het duo Amigos wist met hun meest recente album ‘Wie ein Feuerwerk’ de eerste plaats van de hitparade te bereiken in Duitsland, Oostenrijk en hun eigen Zwitserland. Maar de broers Karl-Heinz en Bernd Ulrich houden zich niet alleen bezig met het schrijven van uiterst succesvolle schlagers.

Even kennismaken: Verena & Nadine
13-08-2016 00:00:00

Onlangs verscheen ‘Glücksbringer’, het nieuwe album van Verena en Nadine. Het is het tweede studioalbum van de blonde tweelingzussen, die zich twee jaar geleden al in de kijker speelden met hun debuut-CD ‘Zwei Herzen’. Verena en Nadine Büning zijn afkomstig uit Ahaus, net over de grens bij Enschede...

Schlagersterren brouwen eigen bier
09-08-2016 00:00:00

Deze week was de internationale ‘Dag van het Bier’. Het goudgele gerstenat is nog altijd erg populair in Duitsland, waarmee het zich kan meten met dat andere belangrijke Duitse exportproduct: de schlager. Sommige artiesten zijn zelfs met beide succesvol: ze hebben hun eigen bier in de markt gezet!

Nieuwe solosingle voor DJ Ötzi
04-08-2016 00:00:00

Nadat hij eerder dit jaar een hit scoorde met Nik P., vindt DJ Ötzi het nu weer tijd om in zijn eentje van zich te laten horen. ‘A Mann für Amore’ heet zijn nieuwe single, waarop hij terugkeert naar zijn roots: de muziek en klederdracht van de Oostenrijkse Alpen. Maar niet zonder de nodige ironie en zelfspot!