Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

NEON presenteert nieuwe CD
04-04-2018 00:00:00

Komende zondag 8 april vindt in de Weststadthalle in Essen een spetterende releaseparty plaats voor ‘2.0’, het nieuwe album van het popschlagerduo NEON. Daarbij brengen Andi en Tom naast hun recente hitsingle ‘Immer noch’ natuurlijk ook een flink aantal andere tracks ten gehore van deze nieuwe plaat.

Andreas Gabalier in duet met de Terminator?
03-04-2018 00:00:00

In de schlagerwereld is een ware geruchtenmachine ontstaan naar aanleiding van foto’s die Andreas Gabalier naar buiten heeft gebracht. Daarop is hij te zien met niemand minder dan Arnold Schwarzenegger, en dat in een geluidsstudio in Los Angeles. Betekent dit dat het duo een duet heeft opgenomen?

Angela Henn – ‘Auf in die Freiheit’
30-03-2018 00:00:00

Nadat ze in januari nog de single ‘Verliebt’ presenteerde, komt Angela Henn op 30 maart al de opvolger: ‘Auf in die Freiheit’. Het liedje gaat over het leven van een single, en hoe inspirerend die vrijheid kan zijn. Typisch een tekst dus voor Angela, van wie bekend is dat ze de touwtjes graag zelf in handen houdt...

Matthias Reim presenteert nieuw album
29-03-2018 00:00:00

Goed nieuws voor de fans van Matthias Reim, want deze week is zijn nieuwe album ‘Meteor’ verschenen. De verwachtingen waren hooggespannen voor deze plaat, waarop de 60-jarige veteraan terugblikt op zijn turbulente leven en carrière. Zoals in het zeer persoonlijke nummer ‘Verdammt nochmal gelebt’.

Eloy presenteert nieuwe single
27-03-2018 00:00:00

Eloy de Jong is weer helemaal terug in de spotlights, dankzij een opvallende nieuwe single en een eerste soloalbum dat komende zomer zal verschijnen. De Nederlandse zanger, die in de jaren negentig successen vierde met de boygroep ‘Caught In The Act’, beproeft nu zijn geluk in de schlagerwereld.