Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Controverse over ‘boycot’ Nino de Angelo
26-01-2018 00:00:00

In de schlagerwereld is opnieuw ophef ontstaan rond Nino de Angelo. Eerder deze week maakte hij bekend nooit meer schlagers te willen zingen. Radiostation B2 en de website schlager.de gaven daarop aan Nino de Angelo voortaan te boycotten. De website schlagerplanet.com neemt het juist op voor de zanger.

Maite Kelly: ophef over bierdouche
24-01-2018 00:00:00

Is Maite Kelly te ver gegaan? Op sociale media is een discussie gaande naar aanleiding van haar gedrag tijdens een optreden in Bottrop afgelopen vrijdag. De 38-jarige zangeres klom in de plaatselijke schlagerdiscotheek Nina op de bar en gooide vrolijk met bier naar het publiek. Daarbij kregen enkele mensen de volle laag.

Nino de Angelo wil stoppen met Schlager
22-01-2018 00:00:00

Nino de Angelo, bekend van de klassieker ‘Jenseits von Eden’, wil nooit meer schlagers zingen. In een interview met Bild laat de 54-jarige zanger weten dat hij zich geheel wil gaan richten op jazz, in het bijzonder de swing zoals Roger Cicero die bracht. “De schlagerbranche is leugenachtig en onverschillig”, aldus Nino.

Semino Rossi valt in de prijzen
19-01-2018 00:00:00

De televisieshow ‘Schlagerchampions – Das große Fest der Besten’ pakte dit jaar zeer goed uit voor Semino Rossi. De schlagerzanger met Argentijnse roots werd onderscheiden als ‘Zanger van het Jaar’. Alsof dat nog niet genoeg was, werd zijn single ‘Wir sind im Herzen jung’ uitgeroepen tot ‘Radiohit van het Jaar’.

Feuerherz kondigt nieuw album aan
18-01-2018 00:00:00

Goed nieuws voor de fans van Feuerherz, want de schlager-boyband heeft via hun facebookpagina bekendgemaakt dat er dit jaar een nieuw album van ze zal verschijnen. Veel hierover is nog onbekend, de heren geven slechts aan dat de presentatie waarschijnlijk in het voorjaar of vroege zomer plaats zal vinden.