Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Angela Henn opent Schlagerhotel
26-09-2016 00:00:00

Terwijl in München het Oktoberfest in volle gang is, openbaart een nieuwe ster zich aan het Schlagerfirmament. Zangeres Angela Henn presenteerde vorige week haar single ‘Ladiooo’, als voorloper van het album ‘Schlagerhotel’. En die titel is geen fantasie, maar wordt binnenkort werkelijkheid!

Marianne & Michael kondigen afscheid aan
22-09-2016 00:00:00

Een van de bekendste duo’s uit de Volksmusik maakte onlangs bekend dat ze langzaam een eind aan hun carrière gaan breien. Het echtpaar Marianne und Michael vertelde in een interview met BILD am Sonntag dat ze het gevoel hebben er alles uit gehaald te hebben en toe zijn aan rust en elkaars gezelschap.

Oktoberfest: München, Stuttgart of Nederland?
19-09-2016 00:00:00

Op de Theresienwiese in München is zaterdag 17 september het Oktoberfest weer van start gegaan. Het feest trekt bezoekers uit de hele wereld, en behalve veel gezelligheid levert dit natuurlijk ook de nodige drukte op. Gelukkig zijn er alternatieven, zoals de Cannstatter Wasen in Stuttgart. Of gewoon in Nederland!

Andy Borg werkt aan nieuw album
16-09-2016 00:00:00

Goed nieuws voor de fans van Andy Borg. Want niet alleen werkt de populaire zanger en presentator aan een nieuw album, hij krijgt ook weer een eigen tv-programma! In 2015 presenteerde Andy tot teleurstelling van velen zijn laatste ‘Musikantenstadl’. Maar de Oostenrijkse zanger liet er geen gras over groeien...

Ook Amigos-dochter hoog in hitlijsten
14-09-2016 00:00:00

De Amigos slaagden er in 2006 in om door te breken. Sindsdien zijn ze echte schlagersterren en blijven de hits maar komen. En nu staat ook Daniela Alfinito, de dochter van Amigos-bandlid Bernd Ulrich, hoog in de hitlijsten. Al enkele weken staat ze in de top 20 van de schlager charts met haar album ‘Das Beste’.