Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Quinnzangers verzorgen galavoorstelling
12-09-2016 00:00:00

Zaterdag 15 oktober verzorgen de Quinnzangers voor de elfde maal een galavoorstelling in het Kulturhus de Bijenkorf te Borne. Daarbij brengen ze natuurlijk weer nummers ten gehore van schlagerlegende Freddy Quinn, die in de jaren vijftig en zestig muziek maakte om nooit te vergeten.

Waarom horen we niets van de Herzbuben?
09-09-2016 00:00:00

Het is de laatste tijd opvallend rustig rond de Wildecker Herzbuben. Al vijfentwintig jaar zijn ze uiterst succesvol met hun volkstümliche Schlagers, niet in het laatst vanwege hun grote hit ‘Herzilein’. Het afgelopen jaar horen we echter weinig meer van het populaire duo uit Nordhessen. Maar schijn bedriegt!

Michael Wendler: nieuw land, nieuw album
07-09-2016 00:00:00

‘Michael Wendler keert Duitsland de rug toe!’ Deze boodschap was de afgelopen maanden geregeld in de media te lezen. De zanger zou al zijn verhuisd naar Florida, waar zijn dochter inmiddels naar school gaat. Maar dit emigratieverhaal is niet zo rigoureus als het lijkt, zo liet Michael onlangs weten in een video op facebook.

Michelle viert de nazomer
03-09-2016 00:00:00

Op dit moment beleven we de laatste mooie zomerdagen en daarna gaan we weer richting de herfst. Maar zangeres Michelle wil daar nog even niets van weten. Haar nieuwe single ‘So schön ist die Zeit’ staat bol van de zomerse romantiek, en in de videoclip danst ze over het strand alsof de zomer nog maanden kan duren...

Twintig miljoen clicks voor Roland Kaiser en Maite Kelly
31-08-2016 00:00:00

Drie jaar geleden besloten schlagerzanger Roland Kaiser en zangeres Maite Kelly samen de bühne op te gaan. Een beslissing die grote gevolgen zou hebben, want hun duet ‘Warum hast du nicht nein gesagt’ hoort inmiddels bij de allergrootste schlagerhits aller tijden...