Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Schlagersterren brouwen eigen bier
09-08-2016 00:00:00

Deze week was de internationale ‘Dag van het Bier’. Het goudgele gerstenat is nog altijd erg populair in Duitsland, waarmee het zich kan meten met dat andere belangrijke Duitse exportproduct: de schlager. Sommige artiesten zijn zelfs met beide succesvol: ze hebben hun eigen bier in de markt gezet!

Nieuwe solosingle voor DJ Ötzi
04-08-2016 00:00:00

Nadat hij eerder dit jaar een hit scoorde met Nik P., vindt DJ Ötzi het nu weer tijd om in zijn eentje van zich te laten horen. ‘A Mann für Amore’ heet zijn nieuwe single, waarop hij terugkeert naar zijn roots: de muziek en klederdracht van de Oostenrijkse Alpen. Maar niet zonder de nodige ironie en zelfspot!

Claudia Jung - Frauenherzen
01-08-2016 00:00:00

Het onlangs verschenen album ‘Frauenherzen’ zet Claudia Jung weer helemaal in de spotlights. Volgens velen klinkt de nieuwe plaat net zo fris en verrassend als ten tijde van haar doorbraak. Al 28 jaar staat Claudia nu aan de top van de Duitse schlagerwereld. En het lijkt er op dat hier nog vele jaren bij gaan komen!

Schlageraanbod in de media verandert
29-07-2016 00:00:00

Het afgelopen jaar kregen schlagerfans in Duitsland enkele teleurstellingen te verwerken als het gaat om het schlageraanbod op televisie. Maar is het werkelijk zo slecht gesteld met het schlageraanbod op de Duitse televisie? En hoe staat het ervoor op andere media zoals radio en internet?

Markus Unterladstätter: “Muziek is mijn roeping”
27-07-2016 00:00:00

Vrijdag 22 mei verscheen ‘Hammer’, het nieuwe album van de Oostenrijkse succesformatie Die Jungen Zillertaler. Het is opnieuw een vrolijk album geworden dat elk feest aan de gang zal weten te krijgen. Maar het gaat Die Jungen Zillertaler niet alleen om de ‘Gute Laune’: het belangrijkst blijft de muziek zelf...