Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Teleurstelling voor fans Kastelruther Spatzen
28-04-2016 00:00:00

De populaire Tiroler muziekgroep Kastelruther Spatzen liet de afgelopen maanden doorschemeren dat er voor Moederdag een nieuw album in de webwinkel zou liggen. Maar tot verrassing van velen heeft de band nu op haar Facebookpagina laten weten dat de release van het album is uitgesteld tot september...

Christina Stürmer met zwangerschapsverlof
25-04-2016 00:00:00

Komende zomer wordt Christina Stürmer voor de eerste keer moeder. Maar opvallend genoeg brengt de Oostenrijkse zangeres eerst nog haar nieuwe album ‘Seite an Seite’ uit. Het centrale thema op deze alweer negende studioplaat is menselijkheid, zo liet de nu 33-jarige Stürmer weten aan het Deutschen Presseagentur.

Nieuwe single voor Frank Schöbel
22-04-2016 00:00:00

Er zijn niet veel artiesten die op zo’n lange en succesvolle carrière kunnen bogen als Frank Schöbel. Meer dan vijftig jaar staat de schlagerzanger nu al op de bühne, aanvankelijk in de DDR en na ‘der Wende’ in de gehele Bondsrepubliek. Als voorproefje op zijn nieuwe album is nu de single 'Das ist der Moment' uitgebracht.

Vanessa Mai overtuigt met nieuw album
16-04-2016 00:00:00

Vrijdag 15 april verscheen 'Für dich', het nieuwe album van Vanessa Mai, de snelst rijzende ster van de Duitse schlagerwereld. Het nieuwe geluid dat ze voor deze plaat heeft gevonden, is meteen enthousiast ontvangen door de muziekwereld. Het lijkt erop dat voor Vanessa nu alle lichten op groen staan in de showbizzwereld...

Nieuwe tv-uitdaging voor Andy Borg
13-04-2016 00:00:00

De protesten van fans en collega’s waren niet van de lucht toen Andy Borg vorig jaar werd ontslagen als presentator van het bekende muziekprogramma ‘Musikantenstadl’. Maar de 55-jarige Oostenrijkse schlagerzanger heeft niet lang hoeven wachten op een nieuw tv-avontuur!