Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Andrea Berg presenteert ‘Seelenbeben’
08-04-2016 00:00:00

Vrijdag 8 april presenteerde Andrea Berg haar nieuwe album, dat de titel ‘Seelenbeben’ heeft meegekregen. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze nieuwe plaat van de in Krefeld geboren zangeres, die in Duitsland inmiddels tot de meest populaire schlagerartiesten aller tijden wordt gerekend.

Schlagermuziek internationaal populair
06-04-2016 00:00:00

Dat het schlagergenre niet alleen in Duitsland populair is, hoeven wij als Nederlandse schlagerzender natuurlijk niet uit te leggen. Maar ook in de andere buurlanden doen de schlagers het de laatste tijd goed. En dan met name de popschlagers: goed in het gehoor liggende en vooral dansbare muziek.

Hansi Berger zit zonder bier
04-04-2016 00:00:00

‘Een geintje op zijn tijd moet kunnen’, dat was ongetwijfeld wat Hansi Berger moet hebben gedacht toen hij zijn nieuwe single lanceerde. De 23-jarige zanger, die als kind al op de bühne stond en in de televisieshow van Carmen Nebel te zien was, heeft een geheel nieuwe invalshoek gezocht.

Maria Voskania – ‘Perlen und Gold’
30-03-2016 00:00:00

Deze week verscheen het derde studioalbum van Maria Voskana, de zangeres die op dit moment door velen wordt gezien als een van de meest interessante artiesten in de schlagerwereld. Op ‘Perlen und Gold’ laat Maria horen dat dit niets teveel is gezegd...

Silvio d’Anza maakt bruiloftsalbum
26-03-2016 00:00:00

‘Ewig uns’ is het nieuwe album van Silvio d’Anza. En die titel is zeer toepasselijk, want de hele plaat is gewijd aan wat vaak de mooiste dag van je leven wordt genoemd: de bruiloft. Silvio vond de inspiratie voor dit thema-album in de liefde voor zijn eigen vrouw...