Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Howard Carpendale: niet alleen maar zonneschijn
02-03-2016 00:00:00

Ook een geslaagde schlagerzanger is maar gewoon een mens. Howard Carpendale stond aan de top van de hitlijsten, viel vervolgens in een zwart gat maar kwam er dankzij een therapeut weer helemaal bovenop. En dat terwijl hij al jaren een gevecht voert tegen een slopende ziekte…

Goud voor Vanessa Mai
26-02-2016 00:00:00

De 23-jarige Vanessa Mai staat haar mannetje. Vlak nadat ze in 2014 de frontvrouw werd van de formatie Wolkenfrei, verlieten keyboardspeler Marc Fischer en gitarist Stefan Kinski de band en stond ze er alleen voor. Binnen een jaar wist ze echter door te dringen tot de absolute top. En nu is er zelfs een Gouden Plaat!

Beatrice Egli - ‘Kick im Augenblick’
24-02-2016 00:00:00

Het lukt de Zwitserse zangeres Beatrice Egli telkens weer om de luisteraar recht in het hart te raken. Luister maar eens naar haar meest recente single ‘Kick im Augenblick’, die onlangs is verschenen als voorproefje op haar nieuwe album. Bij de release daarvan gaat ze zelfs de strijd aan met Adrea Berg!

Andreas Gabalier nu ook onderwerp van studie
20-02-2016 00:00:00

Muzikaal gezien heeft de Oostenrijkse zanger Andreas Gabalier het de afgelopen jaren helemaal gemaakt. Nu valt de zelfverklaarde ‘VolksRock’n’Roller’ echter een geheel nieuwe eer ten deel: hij wordt het onderwerp van een heuse studie van de vakgroep Muziek- en Spraakwetenschap aan de Universiteit van Wenen!

STAR*TREFF: elke zondag bij SchlagerTV!
17-02-2016 00:00:00

Bij SchlagerTV kun je elke zondag om 20.00 uur kijken naar het programma STAR*TREFF. Dit in Duitsland zeer populaire muziekprogramma wordt opgenomen op diverse locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Presentator Armin Stöckl ontvangt de grote sterren uit de Volksmusik- en Schlagerwereld.