Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Wisseling van de wacht bij het Nockalm Quintett
10-02-2016 00:00:00

Het Oostenrijkse Nockalm Quintett schreef schlagergeschiedenis met hits als ‘Schwarzer Sand von Santa Cruz‘, ‘Einer von uns lügt‘ en ‘Über Rhodos küss ich dich‘. Aan het begin van 2016 zijn er echter ingrijpende wijzigingen in de bezetting. En die hebben gelukkig niets te maken met ruzie of een verschil van inzicht...

Nieuw album: ‘Das Beste der Volks- und Schlagermusik’
05-02-2016 00:00:00

Elk jaar reizen duizenden muziekliefhebbers uit heel Europa naar Oostenrijk om van dichtbij te kunnen genieten van hun lievelingsartiesten uit de Schlager en Volksmusik. Een deel van deze bijzondere sfeer kun je nu ook thuis beleven, want onlangs is de CD ‘Das Beste der Volks- und Schlagermusik’ uitgebracht.

Volksmusik in de verdrukking in Duitse ether
03-02-2016 00:00:00

Slecht nieuws voor Schlager- en Volksmusikliefhebbers in Zuid-Duitsland, want de Beierse regionale publieke omroep heeft naar aanleiding van een onderzoek onder haar luisteraars besloten de Volksmusik vanaf Pinksteren geheel te verbannen van haar belangrijkste radiozender BR1.

Peter Wackel trekt alle registers open
29-01-2016 00:00:00

Al twintig jaar is Peter Wackel een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het Partyschlager-genre. En dat moet je natuurlijk wel waarmaken bij je jubileum! Laat dat maar aan Peter Wackel over, want op 2 april staat de bezoekers van het eenmalige Party Gala in Neurenberg heel wat te wachten...

Eindelijk nieuwe muziek van Fantasy
26-01-2016 00:00:00

Na de grote successen de afgelopen jaren, liet het duo Fantasy hun fans behoorlijk lang wachten op nieuw materiaal. Maar nu is het dan eindelijk zover: de koningen van de pop-schlager lanceren op 19 februari hun nieuwe album 'Freudensprünge’. Als voorloper verscheen onlangs de single ‘Wenn du mir in die Augen schaust’.