Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Vijftien miljoen clicks voor Roland Kaiser
06-05-2016 00:00:00

Roland Kaisers videoclip ‘Warum hast du nicht nein gesagt’ breekt momenteel alle records. Met inmiddels meer dan 15 miljoen clicks op YouTube behoort de video, waarin de schlagerster te zien is in een duet met Maite Kelly, tot de meest succesvolle in zijn soort.

Nieuwe namen in Schlagerland
03-05-2016 00:00:00

De eerste vier maanden van 2016 zitten erop, maar sommige nieuwkomers in de schlagerwereld hebben nog alle hoop om er hún jaar van te maken. Nieuwe artiesten schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Velen hebben talent en het uiterlijke voorkomen van een ster. Maar hebben ze ook de x-factor?

Teleurstelling voor fans Kastelruther Spatzen
28-04-2016 00:00:00

De populaire Tiroler muziekgroep Kastelruther Spatzen liet de afgelopen maanden doorschemeren dat er voor Moederdag een nieuw album in de webwinkel zou liggen. Maar tot verrassing van velen heeft de band nu op haar Facebookpagina laten weten dat de release van het album is uitgesteld tot september...

Christina Stürmer met zwangerschapsverlof
25-04-2016 00:00:00

Komende zomer wordt Christina Stürmer voor de eerste keer moeder. Maar opvallend genoeg brengt de Oostenrijkse zangeres eerst nog haar nieuwe album ‘Seite an Seite’ uit. Het centrale thema op deze alweer negende studioplaat is menselijkheid, zo liet de nu 33-jarige Stürmer weten aan het Deutschen Presseagentur.

Nieuwe single voor Frank Schöbel
22-04-2016 00:00:00

Er zijn niet veel artiesten die op zo’n lange en succesvolle carrière kunnen bogen als Frank Schöbel. Meer dan vijftig jaar staat de schlagerzanger nu al op de bühne, aanvankelijk in de DDR en na ‘der Wende’ in de gehele Bondsrepubliek. Als voorproefje op zijn nieuwe album is nu de single 'Das ist der Moment' uitgebracht.