Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Vanessa Mai overtuigt met nieuw album
16-04-2016 00:00:00

Vrijdag 15 april verscheen 'Für dich', het nieuwe album van Vanessa Mai, de snelst rijzende ster van de Duitse schlagerwereld. Het nieuwe geluid dat ze voor deze plaat heeft gevonden, is meteen enthousiast ontvangen door de muziekwereld. Het lijkt erop dat voor Vanessa nu alle lichten op groen staan in de showbizzwereld...

Nieuwe tv-uitdaging voor Andy Borg
13-04-2016 00:00:00

De protesten van fans en collega’s waren niet van de lucht toen Andy Borg vorig jaar werd ontslagen als presentator van het bekende muziekprogramma ‘Musikantenstadl’. Maar de 55-jarige Oostenrijkse schlagerzanger heeft niet lang hoeven wachten op een nieuw tv-avontuur!

Andrea Berg presenteert ‘Seelenbeben’
08-04-2016 00:00:00

Vrijdag 8 april presenteerde Andrea Berg haar nieuwe album, dat de titel ‘Seelenbeben’ heeft meegekregen. De verwachtingen zijn hooggespannen voor deze nieuwe plaat van de in Krefeld geboren zangeres, die in Duitsland inmiddels tot de meest populaire schlagerartiesten aller tijden wordt gerekend.

Schlagermuziek internationaal populair
06-04-2016 00:00:00

Dat het schlagergenre niet alleen in Duitsland populair is, hoeven wij als Nederlandse schlagerzender natuurlijk niet uit te leggen. Maar ook in de andere buurlanden doen de schlagers het de laatste tijd goed. En dan met name de popschlagers: goed in het gehoor liggende en vooral dansbare muziek.

Hansi Berger zit zonder bier
04-04-2016 00:00:00

‘Een geintje op zijn tijd moet kunnen’, dat was ongetwijfeld wat Hansi Berger moet hebben gedacht toen hij zijn nieuwe single lanceerde. De 23-jarige zanger, die als kind al op de bühne stond en in de televisieshow van Carmen Nebel te zien was, heeft een geheel nieuwe invalshoek gezocht.