Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Heino verdedigt zich tegen beschuldigingen
23-03-2018 00:00:00

Dat de nazitijd in Duitsland nog altijd zeer gevoelig ligt, heeft Heino aan den lijve ondervonden. Als ‘Heimatbotschafter’ van Nordrhein-Westfalen overhandigde hij aan minister Ina Scharrenbach een grammofoonplaat waarop hij 'Heimat- und Vaterlandsliedern' ten gehore brengt. Maar dat pakte niet goed uit…

Andrea Berg en producer uit elkaar
22-03-2018 00:00:00

Dieter Bohlen heeft de samenwerking met Andrea Berg beëindigd, zo verklaarde de Duitse topproducer deze week tegen boulevardkrant Bild. Het nieuws komt als een volslagen verrassing. De afgelopen acht jaar vormde Bohlen een hechte tandem met de roodharige schlagerster.

Anni Perka – ‘Dafür lebe ich’
19-03-2018 00:00:00

Deze week verscheen ‘Dafür lebe ich’, het nieuwe album van Anni Perka. Met haar debuutalbum ‘Lass uns träumen’ wist ze in 2016 meteen een groot schlagerpubliek te bereiken en bouwde ze een hechte fanbase op. Samen met producent Matthias Hass maakte ze nu een opvolger met grootse popgebaren.

Zipfelbuben presenteren nieuw album
16-03-2018 00:00:00

‘Tanz Tanz Tanz’ is de toepasselijke titel van het nieuwe album van Die Zipfelbuben. Het feesttrio speelde zich afgelopen zomer al in de kijker met de single ‘Nimm die Beine in die Hand’, en die feestelijke  lijn wordt nu doorgezet met nog veel meer partytracks.

Zo heten de schlagersterren echt
14-03-2018 00:00:00

Heeft u ooit gehoord van Vassiliki Papathanasiou? Waarschijnlijk niet, maar als we de naam Vicky Leandros noemen gaat er vast wel een belletje rinkelen. Maar de Griekse zangeres is bij lange na niet de enige artiest die een artiestennaam hanteert.