Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Andreas Gabalier nu ook onderwerp van studie
20-02-2016 00:00:00

Muzikaal gezien heeft de Oostenrijkse zanger Andreas Gabalier het de afgelopen jaren helemaal gemaakt. Nu valt de zelfverklaarde ‘VolksRock’n’Roller’ echter een geheel nieuwe eer ten deel: hij wordt het onderwerp van een heuse studie van de vakgroep Muziek- en Spraakwetenschap aan de Universiteit van Wenen!

STAR*TREFF: elke zondag bij SchlagerTV!
17-02-2016 00:00:00

Bij SchlagerTV kun je elke zondag om 20.00 uur kijken naar het programma STAR*TREFF. Dit in Duitsland zeer populaire muziekprogramma wordt opgenomen op diverse locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Presentator Armin Stöckl ontvangt de grote sterren uit de Volksmusik- en Schlagerwereld.

Wisseling van de wacht bij het Nockalm Quintett
10-02-2016 00:00:00

Het Oostenrijkse Nockalm Quintett schreef schlagergeschiedenis met hits als ‘Schwarzer Sand von Santa Cruz‘, ‘Einer von uns lügt‘ en ‘Über Rhodos küss ich dich‘. Aan het begin van 2016 zijn er echter ingrijpende wijzigingen in de bezetting. En die hebben gelukkig niets te maken met ruzie of een verschil van inzicht...

Nieuw album: ‘Das Beste der Volks- und Schlagermusik’
05-02-2016 00:00:00

Elk jaar reizen duizenden muziekliefhebbers uit heel Europa naar Oostenrijk om van dichtbij te kunnen genieten van hun lievelingsartiesten uit de Schlager en Volksmusik. Een deel van deze bijzondere sfeer kun je nu ook thuis beleven, want onlangs is de CD ‘Das Beste der Volks- und Schlagermusik’ uitgebracht.

Volksmusik in de verdrukking in Duitse ether
03-02-2016 00:00:00

Slecht nieuws voor Schlager- en Volksmusikliefhebbers in Zuid-Duitsland, want de Beierse regionale publieke omroep heeft naar aanleiding van een onderzoek onder haar luisteraars besloten de Volksmusik vanaf Pinksteren geheel te verbannen van haar belangrijkste radiozender BR1.