Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nieuw album voor Semino Rossi
20-10-2015 00:00:00

Semino Rossi is gezegend met een geweldige stem. Recentelijk verraste hij zijn vele fans met een nieuw album: ‘Amor - die schönsten Liebeslieder aller Zeiten’. De geboren Argentijn is al meer dan tien jaar een graag geziene gast op televisie. En dat terwijl hij aanvankelijk als straatzanger de kost moest verdienen!

Anni Perka: nieuwe ster aan het Schlagerfirmament?
16-10-2015 00:00:00

Een nieuw gezicht heeft zich gemeld in de Schlagerwereld. Zangeres Anni Perka zet een volgende stap in haar carrière, na enkele jaren opgetreden te hebben in musicals en als Helene Fischer imitatie-act. Deze week verscheen de single ‘Liebe gibt und nimmt’ en het debuutalbum staat in de startblokken.

Anita en Alexandra Hofmann op de rocktoer?
13-10-2015 00:00:00

Onlangs presenteerden de zingende zusjes Anita en Alexandra Hofmann hun nieuwe Schlager-Rock-Album ‘100.000 Volt’. Al meer dan 25 jaar staan ze samen op de bühne, en in die tijd is er zowel muzikaal als uiterlijk het nodige veranderd. ‘Schlager rockt!’ is het motto dat ze vanaf nu willen uitdragen.

Artiesten bedanken helpers vluchtelingen
07-10-2015 00:00:00

Elke dag komen in München nieuwe vluchtelingen aan, die door medewerkers van de gemeente en talrijke vrijwilligers opgevangen worden. Voor al deze helpers, en voor de vluchtelingen zelf, wordt zondag 11 oktober op de Königsplatz een gratis toegankelijk ‘Danke-Konzert’ gegeven, met veel bekende artiesten.

Maxi Arland na zestien jaar weer vrijgezel
06-10-2015 00:00:00

Zanger en presentator Maxi Arland is een van de meest vertrouwde gezichten in de wereld van de Schlager- en Volksmusik. Zo bestendig als zijn carrière was ook zijn relatie met zijn vrouw Andrea. Maar aan deze jeugdliefde is nu een abrupt einde gekomen...