Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Andreas Fulterer – ‘Kleine Lichter’
12-11-2015 00:00:00

Zanger Andreas Fulterer laat op dit moment van zich horen met ‘Kleine Lichter’, de perfecte single voor dit jaargetijde. Nu de donkere dagen voor kerst in aantocht zijn, brengt Andreas met zijn fraaie stemgeluid niet alleen warmte maar dankzij de aansprekende tekst van het liedje ook het hoognodige licht in de duisternis.

Eva Hanser – een sterke nieuwe stem uit Oostenrijk
10-11-2015 00:00:00

Wie denkt dat de muziek uit het Oostenrijkse Zillertal gedomineerd wordt door het geluid van de accordeon en de viool, moet beslist de CD ‘Zeitgefühl’ van Eva Hanser beluisteren. Deze jonge zangeres maakt veel indruk met haar debuutalbum, dat veel verschillende stijlen in zich verenigt.

Carina maakt Volksmusik weer sexy
06-11-2015 00:00:00

Met haar hitalbum ‘Sexy Volksmusik’ gaf Carina vorig jaar de Volkstümliche en Schlagermuziek een geheel nieuwe impuls. En nu is er de prachtige nieuwe single ‘Hab mit dir gelacht’, een nostalgische terugblik op een jeugdliefde.

Karel Gott vecht voor zijn leven
04-11-2015 00:00:00

De populaire Tsjechische schlagerzanger Karel Gott werd vorige week opgenomen in een ziekenhuis omdat hij zich erg zwak voelde. Hij onderging een noodoperatie voor hartritmestoornissen en aanvankelijk leek de 76-jarige zanger alweer aan de beterende hand. Maar nu blijkt de diagnose plotseling veel ernstiger...

Michael Hirte in het huwelijksbootje gestapt
29-10-2015 00:00:00

De populaire mondharmonicaspeler Michael Hirte is onlangs getrouwd met zijn manager Jenny Grebe. Het stel was al enkele jaren verloofd, wat destijds op televisie bekend werd gemaakt in de show van Florian Silbereisen. Nu hebben Michael en zijn Jenny elkaar dan eindelijk het ja-woord gegeven.