Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Nic haalt fel uit naar tv-shows
12-03-2018 00:00:00

Schlagerzanger Nic heeft besloten een punt te zetten achter zijn artiestenloopbaan. In een interview met boulevardblad Bild bevestigt de in Duisburg geboren zanger nu zijn keuze om er definitief mee te stoppen. Opmerkelijk is echter dat hij daarbij fel uithaalt naar enkele grote tv-shows...

Michael Stein maakt comebackalbum
10-03-2018 00:00:00

In de Jaren tachtig scoorde hij grote hits als ‘Sandy Goodbye’ en ‘Die Sonne scheint für mich nicht mehr’, maar daarna werd het lange tijd stil rond Michael Stein. Maar nu is hij weer helemaal terug met een gloednieuw album vol nieuw materiaal: ‘Nochmal aus Träumen Leben machen’.

Simone & Charly Brunner scoren hoog
08-03-2018 00:00:00

‘Wahre Liebe’, het nieuwe album van Simone & Charly Brunner, is op de twaalfde plek binnengekomen in de Duitse album top 100. Ook in de officiële Schlager-hitlijst scoren ze hoog: daar kwamen ze binnen op plaats 2. Het Oostenrijkse schlagerduo staat al vijf jaar samen op de bühne en is ongekend populair.

Ulla Norden overleden
06-03-2018 00:00:00

Maandag 5 maart is schlagerzangeres en tv-presentatrice Ulla Norden op 77-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Neuenahr. Haar dood werd in een facebook-post bevestigd door haar diep bedroefde collega-zangeres en vriendin Gay Baginsky. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Lichtblick presenteert debuutsingle
03-03-2018 00:00:00

Een geheel nieuw concept werd afgelopen vrijdag aan de schlagerwereld gepresenteerd. ‘Tausend und eine Nacht’ is de titel van de debuutsingle van Lichtblick, een viertal dames dat gezien kan worden als de allereerste schlager-girlgroup. De verwachtingen zijn hooggespannen...