Welkom op de website van SchlagerTV, de eerste Nederlandse tv-zender die zich geheel toelegt op schlager en andere ‘Volksmusik’. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.

 

Veronika Fischer presenteert ‘Woher – Wohin’
16-02-2018 00:00:00

Sommige namen in de Duitse muziekwereld spreken voor zich, en Veronika Fischer is daar een goed voorbeeld van. In de jaren zeventig was ze een van de bekendste zangeressen van de DDR, volgens sommigen zelfs de beste. Nu presenteert Veronika Fischer haar nieuwe album ‘Woher – Wohin’, waarvan veel verwacht wordt.

Marlen Billii in duet met Thomas Eder
14-02-2018 00:00:00

De extravagante zangeres Marlen Billii heeft Valentijnsdag aangegrepen om haar nieuwe single te presenteren. Het gaat dan ook om een romantische aangelegenheid: het is haar eerste duet met haar levenspartner, muzikant Thomas Eder. Hij is tevens de schrijver van de song, die ‘Wenn olle schlofn‘ heet.

Helene Fischer geveld door keelinfectie
12-02-2018 00:00:00

De fans die de afgelopen week Helene Fischer live in actie hoopte te zien in Berlijn hadden pech: vanwege een ernstige keelinfectie heeft hun idool alle concerten in de Mercedes Benz-Arena af moeten zeggen. De razend populaire zangeres geeft via Facebook aan het vreselijk te vinden om haar fans teleur te moeten stellen...

Mickie Krause viert jubileum
09-02-2018 00:00:00

De Duitse feestzanger Mickie Krause vierde onlangs zijn twintigjarig artiestenjubileum met een speciaal concert. Dat dit plaatsvond op Mallorca mag geen verrassing heten, want Mickie is al jaren vast onderdeel van het ‘Ballermann’ circuit. Het jubileum werd opgesierd met gastoptredens van Jürgen Drews en Anna-Maria Zimmermann.

Nieuwe single voor Anni Perka
05-02-2018 00:00:00

Nadat ze in december nog van zich liet horen met het zoetgevooisde kerstnummer ‘Die Welt steht still’, komt Anni Perka in januari echt uit de startblokken. De nieuwe single ‘Dafür lebe ich’ is een heel ander verhaal dan de kerstplaat. Samen met producent Matthias Hass nam Anni een uiterst energiek nummer op...