Nieuws
Christina May – ‘Verstrahlt vor Glück’
06-04-2018 00:00:00

In de categorie ‘schlagertalent om in de gaten te houden’ verscheen vrijdag 6 april een opvallende single van Christina May. Met gepaste trots presenteerde ze ‘Verstrahlt vor Glück’, een prettig in het gehoor liggende popschlager met voldoende potentieel om een hit te worden. De in Dortmund geboren zangeres, die haar sporen reeds heeft verdiend in de musicalwereld, werkte voor deze plaat samen met de hitproducenten van de Rocketroomstudios in Keulen, die eerder de wegbereiders waren voor sterren als DJ Bobo, Haddaway en Helene Fischer.
 

Christina May ontdekte reeds op 9-jarige leeftijd haar liefde voor de muziek. Ze zong in het schoolkoor en begon op haar twaalfde met drumles. Kort daarop begon ze een schoolband, waarmee ze voor het eerst ging optreden en kennismaakte met de verslavende werking van de bühne.  Na de middelbare school besloot ze van haar passie haar beroep te maken en nam gitaar-, dans- en pianoles. Dat leidde ertoe dat ze een professionele opleiding ging volgen als musicalactrice.
 

Christina kreeg de afgelopen jaren haar eerste hoofdrollen in musicals, maar wederom besloot ze op zoek te gaan naar meer creatieve mogelijkheden. Die vond ze in het schrijven en zingen van schlagers. “Ik vind het heerlijk om te schrijven in mijn moedertaal, het is voor mij de beste manier om gedachten en gevoelens te vertalen naar een songtekst”, aldus Christina.