Nieuws
Inschrijving Schlager-Trophy 2018 geopend
09-04-2018 00:00:00

De Schlager is populairder dan ooit. In Duitsland geeft maar liefst 55 procent van de bevolking aan graag naar Schlagermuziek te luisteren. Maar ook in de aangrenzende landen, waaronder Nederland, heeft het genre vele fans. Artiesten als Andrea Berg, Beatrice Egli, Semino Rossi en Helene Fischer vullen met gemak de grootste zalen. Om ook de nieuwe talenten aan deze sterrenhemel een springplank te gunnen, wordt dit jaar voor alweer de vijfde keer Die Schlager-Trophy georganiseerd. Bij deze televisietalentenjacht, die ook bij SchlagerTV te zien zal zijn, stellen de kandidaten zich in vier voorronden voor aan het publiek. In de grote finaleshow gaat slechts één kandidaat er vandoor met de trofee 'Die Stimme des Jahres'. De beslissing wordt genomen door zowel een vakjury als de televisiekijkers. De inschrijving is inmiddels geopend.
 

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september worden de vier voorrondes opgenomen voor televisie. Vervolgens kan er via internet gestemd worden. De overige stemmen komen tijdens de finale van het publiek in de studio en de vakjury. Per voorronde zijn er twaalf deelnemers, waaruit drie artiesten/bands worden gekozen die doorgaan naar de grote finale op zaterdag 27 oktober 2018.
 

Armin StöcklDie Schlager-Trophy 2018 zal te zien zijn bij SchlagerTV, Gute Laune TV, Apart TV (Luxemburg), Österreichisches Fernsehen T-eins (Tirol) en Musig24 (Zwitserland). Die Schlager-Trophy 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door muziektijdschrift Meine Melodie en het online magazine Smago. De tv-opnamen vinden plaats in het Atrium in Vilshofen an der Donau, de presentatie is in handen van Armin Stöckl (foto). Meer informatie is te vinden op www.schlager-trophy.de.
 

De opnamedagen van Schlager-Trophy 2018:
 

Eerste en tweede voorronde – Vrijdag 7 september 19.00 uur
Derde en vierde voorronde - Zaterdag 8 september 19.00 uur
Finaleshow - Zaterdag 27 oktober 19.00 uur