Nieuws
Monika Martin – ‘Für immer’
15-05-2018 00:00:00

Deze week verscheen ‘Für immer’, het nieuwe album van de Oostenrijkse zangeres Monika Martin. In 2015 sloeg ze muzikaal een nieuwe weg in met de CD ‘Mit Dir’, waarop niet alleen vrolijke liedjes zijn te vinden maar ook moeilijkere thema’s niet uit de weg worden gegaan. Die lijn wordt doorgezet op deze nieuwe plaat, waar ze anderhalf jaar hard aan heeft gewerkt. “Ik heb altijd een heel duidelijk beeld voor ogen hoe het moet gaan klinken, en daar heb ik consequent op ingezet”, aldus Monika, die het opnameproces en de productie van haar platen zelf in handen houdt.
 

“Ik werk voornamelijk op gevoel en het team waarmee ik werk heeft zijn technische kennis. Dat vult elkaar heel goed aan”, aldus de 56-jarige zangeres. Ze citeert wat dat betreft de Franse filosoof Joseph de Maistre: ‘Het verstand kan slechts spreken, de liefde kan ook zingen.’ Ook de titel van het album is terug te voeren op haar samenwerking met muzikanten, achtergrondzangers en technici. Monika is namelijk naar eigen zeggen heel trouw en werkt al sinds het begin van haar carrière met dezelfde groep mensen. En dat heeft haar geen windeieren gelegd.
 

Al meer dan twintig jaar staat Monika Martin nu op de bühne. Nadat ze in 1996 doorbrak met het romantische liedje ‘La Luna Blu’ (inmiddels een evergreen in het schlagergenre) ontwikkelde ze zich tot een zelfbewuste artiest, die haar muziek grotendeels zelf schrijft en ook verder de touwtjes strak in handen heeft. Het leverde haar uitverkochte concerten, gouden platen en talloze fans op. Niet in het laatst omdat Monika haar muziek altijd verder is blijven ontwikkelen.
 

‘Für immer’ is te bestellen in de webshop van TV Oranje, de zusterzender van SchlagerTV. Lees meer...