Nieuws
Nic haalt fel uit naar tv-shows
12-03-2018 00:00:00

Schlagerzanger Nic heeft besloten een punt te zetten achter zijn artiestenloopbaan. Tien jaar geleden scoorde hij een grote hit met ‘Einen Stern’ en stond hij vanuit het niets op de grootste podia van Duitsland. Maar nieuwe hits bleven uit en zijn carrière raakte langzaam in het slop. Enkele weken geleden liet de in Duisburg geboren zanger weten dat hij er geen brood meer in zag. In een interview met boulevardblad Bild bevestigt hij nu zijn keuze om er definitief mee te stoppen. Opmerkelijk is echter dat hij daarbij fel uithaalt naar enkele grote tv-shows.
 

Volgens Nic worden bij de programma’s van Florian Silbereisen en Carmen Nebel altijd dezelfde artiesten uitgenodigd. “Helene Fischer, Andrea Berg, het zijn altijd dezelfde gezichten die we daar zien”, aldus de verbolgen schlagerzanger. “Het zijn natuurlijk geweldige artiesten, maar daardoor krijgen nieuwe artiesten nauwelijks nog een kans”. Nic staat niet alleen in zijn kritiek. Enkele weken geleden kondigde veteraan Nico de Angelo al aan nooit meer schlagers te willen zingen uit onvrede over de gang van zaken bij de tv-shows. Ook veel schlagerfans uiten op sociale media kritiek op het eenzijdige aanbod op televisie.
 

Overigens maakt Nic ook gewag van seksuele chantage door mannelijke televisiemedewerkers, zonder daarbij namen te noemen. “Zodra je zo’n redacteur dan laat weten dat je op vrouwen valt, ben je verder kansloos.”
 

Wat ook een rol gespeeld zal hebben bij zijn afscheid van de schlagerwereld is het proces dat drie ex-vriendinnen twee jaar geleden tegen hem hebben aangespannen. Nic werd door hen beschuldigd van onder meer verkrachting en huiselijk geweld, maar hun verklaringen waren zo tegenstrijdig dat de rechter Nic op alle punten vrijsprak. Dit kon echter niet voorkomen dat hij grote imagoschade opliep.
 

Bron: schlagerplanet.com