Nieuws
Peter Kraus toch onder het mes
05-10-2017 00:00:00

Aanvankelijk leek het nog wel mee te vallen, toen zanger Peter Kraus zich afgelopen weekend blesseerde bij de tv-show ‘Spiel für dein Land’. De 78-jarige Oostenrijker kwam bij een spelonderdeel ongelukkig ten val, waarna twee medespelers ook nog over hem heen vielen. Kraus had hevige pijn, maar wilde zich niet laten kennen en ging door met de uitzending. Toch zag hij zich na enige tijd gedwongen de opnamen te staken, waarna een arts een breuk in de rechter schouder constateerde.
 

Begin deze week leek het er nog op dat het een ongecompliceerde breuk was, die met enkele maanden rust vanzelf zou helen. Maar nu lijken er nieuwe complicaties te zijn waardoor hij toch een operatie zal moeten ondergaan, zo verklaarde Peter Kraus tegen boulevardkrant Bild. “Achteraf gezien was het ontzettend stom om mee te doen aan deze spelshow”, aldus Kraus, die enorm baalt van het voorval.
 

Vanzelfsprekend zijn voor de komende maanden al zijn optredens afgezegd. In maart 2018 wil de zanger echter weer op de bühne staan. Dan staan meer dan twintig concerten gepland onder het motto ‘Schön war die Zeit! Die Kulthits der wilden 50er & 60er’. Het lijkt erop dat Peter Kraus deze tournee gewoon zal kunnen doen.
 

Peter Kraus was bijzonder populair in de jaren vijftig als acteur in vrolijke musicals. Hij werd al snel een tieneridool en een van de populairste Duitstalige rock-'n-rollzangers. Hij bracht tientallen schlagers uit en verkocht miljoenen geluidsdragers.