Schlager-TrophyDe Schlager is populairder dan ooit. In Duitsland geeft maar liefst 55 procent van de bevolking aan graag naar Schlagermuziek te luisteren. Maar ook in de aangrenzende landen, waaronder Nederland, heeft het genre vele fans. Artiesten als Andrea Berg, Beatrice Egli, Semino Rossi en Helene Fischer vullen met gemak de grootste zalen. Om ook de nieuwe talenten aan deze sterrenhemel een springplank te gunnen, wordt dit jaar voor alweer de zesde keer Die Schlager-Trophy georganiseerd. Bij deze televisietalentenjacht, die ook bij SchlagerTV te zien zal zijn, stellen de kandidaten zich in vier voorronden voor aan het publiek. In de grote finaleshow gaat slechts één kandidaat er vandoor met de trofee 'Die Stimme des Jahres'. De beslissing wordt genomen door zowel een vakjury als het publiek.
 

Presentator Armin Stöckl (links) met Salvatore e Rosario, winnaars van de Schlager-Trophy 2018Begin september waren de vier voorrondes, waaruit veertien finalisten zijn voortgekomen. De grote finale vond plaats op zaterdag 27 oktober 2018. Honderden fans kwamen in bussen vanuit heel Duitsland naar Vilshofen an der Donau om hun favorieten toe te juichen. Het niveau in de finale was hoog, maar ook het aanbod aan muzikale stijlen was dit jaar weer zeer breed, van popschlagers tot volkstümliche acts. De vakjury, bestaande uit Nina Farr van tv-zender Gute Laune TV, Andy Tichler van het online magazine Smago en hitproducent Michael Buschjan, wees uiteindelijk het uit Augsburg afkomstige duo Salvatore e Rosario aan als winnaar (foto). Op de tweede plaats eindigde Mike van Hyke, de 'zingende kapper' uit Ulm, de derde plek was voor Jan Rendels uit Offenburg.
 

Armin StöcklDie Schlager-Trophy 2018 zal worden uitgezonden door SchlagerTV, Österreichisches Fernsehen T-eins (Tirol), Gute Laune TV, Apart TV (Luxemburg) en Musig24 (Zwitserland). Die Schlager-Trophy 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door het online magazine Smago. De tv-opnamen vinden plaats in het Atrium in Vilshofen an der Donau, de presentatie is in handen van Armin Stöckl (foto). Meer informatie is te vinden op schlager-trophy.de.