Schlager-TrophyDe Schlager is populairder dan ooit. In Duitsland geeft maar liefst 55 procent van de bevolking aan graag naar Schlagermuziek te luisteren. Maar ook in de aangrenzende landen, waaronder Nederland, heeft het genre vele fans. Artiesten als Andrea Berg, Beatrice Egli, Semino Rossi en Helene Fischer vullen met gemak de grootste zalen. Om ook de nieuwe talenten aan deze sterrenhemel een springplank te gunnen, wordt dit jaar voor alweer de vijfde keer Die Schlager-Trophy georganiseerd. Bij deze televisietalentenjacht, die ook bij SchlagerTV te zien zal zijn, stellen de kandidaten zich in vier voorronden voor aan het publiek. In de grote finaleshow gaat slechts één kandidaat er vandoor met de trofee 'Die Stimme des Jahres'. De beslissing wordt genomen door zowel een vakjury als de televisiekijkers.
 

Schlager-Trophy 2018Op 7 en 8 september zijn de vier voorrondes opgenomen voor televisie (foto). Per voorronde zijn er twaalf deelnemers, waaruit drie artiesten/bands zijn gekozen die doorgaan naar de grote finale op zaterdag 27 oktober 2018. De vakjury bestaat dit jaar uit tv-presentatrice Carolin Wölz, tekstdichter Rainer Thielmann, muziekuitgever Anke Buschjan, producer Willy Klüter en concertpromotor Wolfgang Hirschl. De jury was het er in elk geval over eens dat het goed is dat Schlager-Trophy bestaat, omdat er voor nieuw schlagertalent in Duitsland verder geen goed podium bestaat.
 

Het aanbod aan muzikale stijlen was ook dit jaar weer zeer breed, van popschlagers tot volkstümliche acts. De twaalf artiesten die na het tellen van de stemmen doorgaan naar de finale zijn Die Capris, Tommy Lindt, Jan Rendels, Patricia, Rocco und Marc, Elvira Fischer, Grossstadtengel, Justin & Christopher, Mike van Hyke, "Da Janker & de Haferlschua", Salvatore e Rosario en Kevin Patrick. Ook de twee artiesten die als ‘beste nr. 4’ uit de bus kwamen gaan naar de finale: Stretzi en Lorena.
 

Armin StöcklDie Schlager-Trophy 2018 is te zien bij SchlagerTV, Österreichisches Fernsehen T-eins (Tirol), Gute Laune TV, Apart TV (Luxemburg) en Musig24 (Zwitserland). Die Schlager-Trophy 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door muziektijdschrift Meine Melodie en het online magazine Smago. De tv-opnamen vinden plaats in het Atrium in Vilshofen an der Donau, de presentatie is in handen van Armin Stöckl (foto). Meer informatie is te vinden op schlager-trophy.de.