Nieuws
Ulla Norden overleden
06-03-2018 00:00:00

Maandag 5 maart is schlagerzangeres en tv-presentatrice Ulla Norden op 77-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Neuenahr. Haar dood werd in een facebook-post bevestigd door haar diep bedroefde collega-zangeres en vriendin Gay Baginsky. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.
 

Ulla Norden werd in 1940 geboren in Mannheim en volgde op jonge leeftijd lessen in toneel, ballet en zang. Begin jaren zestig werd haar talent ontdekt en kreeg ze een platencontract. Pas aan het eind van de jaren zestig volgde haar grote doorbraak met het nummer ‘Das ist zu schön, um wahr zu sein’. Als schlagerzangeres scoorde ze tevens grote hits met nummers als ‘Alle Wege im Leben’, ‘Ich bin verliebt in den eigenen Mann’ en ‘Schlaf bitte nicht gleich wieder ein’.
 

Haar radio- en televisiecarrière begon toen de Chef Radio van RTL na het horen van een interview enthousiast was over haar stemgeluid. Als RTL ook televisie gaat maken, presenteert Ulla het programma ‘Deutsche Szene’. Eind jaren tachtig stapt ze over naar WDR 4, waar ze de stem was van radioprogramma’s als ‘Morgenmelodie’, ‘Musikpavillon’ en ‘Gut aufgelegt’. Geliefd was ook de ‘Super-Wunsch-Hitparaden’, die ze samen met Rainer Nitschke en Hermann Hillebrand presenteerde.
 

Foto: Rubin Records